Web Analytics Made Easy - Statcounter

هم‌زمان با آغاز محرم الحرام و مراسم عزاداری اباعبدالله الحسین(ع)٬ آئین‌های عزاداری این ماه همراه با سیاه‌پوش کردن شهرها و روستاهای استان خراسان‌شمالی آغاز شده است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بجنورد٬ آئین سیاه‌پوش کردن شهرهای خراسان شمالی همز‌مان با آغاز محرم‌الحرام و مراسمات سوگواری اباعبدالله‌الحسین(ع) آغاز شده و مردم این استان ولایتمدار از اولین شب محرم در حسینیه‌ها و تکایا به عزاداری خامس آل عبا و 72 یار مظلومش در صحرای کربلا می‌پردازند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سیاهپوشان شهرهای خراسان شمالی

مراسم سیاهپوش کردن معابر و خیابان های شیروان٬ امروز در آئینی با شکوه با حضور امام جمعه این شهر و مسئولان دستگاه‌های اداری و خیل عظیمی از مردم شیروان برگزار شد. بنابراین گزارش٬ مردم ولایتمدار دارالمومنین شیروان٬ با تعویض پرچم مساجد و تکایا و سیاهپوشان منازل و حسینیه‌ها٬ آغاز رسمی مراسمات ماه محرم را اعلام و از امشب تا پایان ماه صفر در عزای اهل بیت‌اطهار (ع) بر سر و سینه می‌زنند.

مراسم مشابهی نیز صبح پنجشنبه در اسفراین٬ فاروج٬ گرمه٬جاجرم و راز و جرگلان برگزار و مردم عزادار این شهرها٬ مساجد و حسینیه‌ها را برای میزبانی از عزاداران حسینی آماده کردند. هم‌چنین٬ مراسم عزادارای دهه اول ماه محرم در تمام شهرها و روستاهای استان خراسان شمالی و بیش از 25 بقعه متبرکه امام‌زادگان استان برگزار می‌شود. مراسم و همایش ملی شیرخوارگان حسینی نیز هم‌زمان با سراسر کشور در امام‌زادگان و مساجد و تکایای شهرهای خراسان شمالی در اولین جمعه ماه محرم٬ 31 شهریور ماه برگزار می‌شود.

برنامه‌های محوری دهه اول محرم‌الحرام در بجنورد

طبق سنوات گذشته٬ مراسمات دهه اول محرم‌ و عزاداری امام حسین(ع)٬ از امشب به مدت 10 شب درتمام حسینیه‌ها و تکایا و مساجد شهر بجنورد با شکوه خاصی برگزار می‌شود. مراسم عزاداری هیئت رزمندگان اسلام٬ با حضور خیل عظیم عاشقان حسینی٬ از شب اول ماه محرم و به میزبانی رزمندگان بجنوردی و امام جمعه بجنورد در مسجد انقلاب این شهر دایر است.

هم‌چنین٬ دانشجویان و مردم عزادار شهرک‌های الغدیر و دانشگاه آزاد٬ می‌توانند از مراسم هیئت دانشگاه پیام نور بجنورد٬ با سخنرانی حجت‌الاسلام منفردی و مداحی حاج محمدرضا ایزی استفاده کنند. مراسم بزرگ و محوری هیئت اعظم حسین‌جان(ع) بجنورد نیز از شب اول محرم به مدت 20 شب٬ با سخنرانی حجت‌الاسلام افشین فر و مداحی سید جواد گوهری و حسین محراب در چهارراه استقلال بجنورد برگزار می‌شود.

مراسمات عزاداری در همه مساجد و تکایای و به‌ویژه٬ مسجد حضرت بقیه‌الله(عج) بجنورد٬ مسجد ‌الشهدا‌ء شهرک شاهد٬ مسجد امام حسن مجتبی(ع) و سایر اماکن مقدسه بجنورد برگزار خواهد شد. آستان مقدس امام‌زاده سید عباس نیز از امشب میزبان عزاداران حسینی در دهه اول محرم است.

حضور 350هییت انقلاب در شهرهای استان خراسان شمالی

دبیر جامعه ایمانی مشعر با اشاراه به فعالیت منسجم بیش از 350هییت طراز انقلاب اسلامی در همه شهرهای استان خراسان شمالی٬ اظهار داشت: جامعه ایمانی مشعر با هدف ترویج و نشر فرهنگ و معارف اهل بیت(ع) در تمام شهرهای کشور و ایجاد شبکه‌ای یکپارچه از هیئات مذهبی طراز انقلاب اسلامی٬ چند سالی است که شروع به کار کرده و با شاخص و ویژگی‌هایی که برای این هیئت‌ها داریم٬ هم‌اکنون بیش از 350 هیئت مذهبی با رویکردهای انقلابی در خراسان شمالی فعالیت می‌کنند.

وی افزود: رصد ماهانه و سالانه فعالیت‌های هیئت٬ حضور در مراسمات ملی و یوم‌الله‌ها٬ موضع انقلابی داشتن٬ سخنران محور بودن٬ توجه به رویکردهای انقلابی و مسائل روز در مباحث هیئت و مسائلی از این نظیر٬ از جمله مهم‌ترین شاخصه‌ها برای شناسایی و سنجش هیئت‌های مذهبی طراز انقلاب اسلامی٬ در استان خراسان شمالی است.

تهیه و توزیع بسته‌های بصیرتی در ایام و مناسبت‌های مذهبی سال

دبیر جامعه ایمانی مشعر خراسان شمالی با اشاره به فعالیت‌های این نهاد برای افزایش ارتقای سطح بصیرتی و دانش هیئت‌های مذهبی گفت: در مناسبت‌های مختلف٬ بسته‌های مناسبتی و بصیرتی با عناوین و موضوعات متفاوت و متنوع در بین مادحین و ستایشگران و سخنرانان هیئت‌ها توزیع می‌شود که از اقبال خوبی نیز برخوردار است.

گوهری ادامه داد: در بسیاری از روستاهای خراسان شمالی هم بسته‌های جامعه ایمانی مشعر توزیع و منتشر شده و شاهد استفاده مبلغان و مداحان از این بسته‌ها هستیم. توزیع و انتشار این محتواهای تولید شده٬ شبکه‌ای از فعالان انقلاب اسلامی را در هیئت‌های استان شکل داده که حضور آن‌ها در مناسبت‌های مختلف به یک فرصت تبدیل شده است.

وی به انتخاب شعار محوری هیئت‌های مذهبی در محرم و فاطمیه هرسال اشاره کرد و افزود: با فرهنگ‌سازی انجام شده٬ سالانه شعار خاص و محوری ایام محرم و فاطمیه برای ایجاد رویکردی انقلابی در بین هیئت‌های مذهبی منتشر شده و مورد اقبال طیف گسترده‌ای از جوانان نیز واقع شده است.

دبیر جامعه ایمانی مشعر خراسان شمالی گفت: با رویکردهایی که معرفی کرده‌ایم٬ هم‌اکنون هیئت‌ها به 2 عنوان شاخص و محوری تقسیم شده‌اند که هیئت‌های شاخص وظیفه هماهنگ‌سازی هیئت‌های محوری و سایر هیئت‌ها را برعهده دارند. در بجنورد 12 هیئت٬ اسفراین 4 ٬شیروان 5 ٬گرمه 5 ٬ فاروج 2 ٬ جاجرم 3 و مانه و سملقان 3 هیئت شاخص و محوری معرفی شده‌اند و این‌ها مسئولیت هماهنگی با سایر هیئت‌ها را برعهده دارند.

گوهری خاطرنشان کرد: وجود هماهنگی در بین هیئت‌های انقلابی استان در مناسبت‌هایی نظیر عید غدیر و جریان‌سازی گسترده در این ایام٬ به خوبی مشهود و قابل لمس است.

انتهای پیام/

R7719/P1336/S6,55/CT1

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۷۹۰۷۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آبیاری نوین ؛ گامی به سوی جهش تولید

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای خراسان شمالی؛ شعار امسال با تاکید رهبری بر مشارکت مردم در اقتصاد همراه بود؛ در هشت سال اخیر نامگذاری‌ها با تاکید بر مساله تولید صورت گرفته است که نشان می‌دهد ریشه اصلی چالش‌های کشور به مبحث تولید بازمی‌گردد.
کارشناسان، افزایش بهره وری را یکی از بهترین روش‌ها برای جهش تولید می‌دانند.
برای بررسی راهکاری برای افزایش تولید که بتواند با مشارکت مردمی ارزش افزوده اقتصادی بالایی داشته باشد و بهره وری را افزایش دهد، در ابتدا نگاهی به سند توسعه خراسان شمالی می‌اندازم، سند توسعه خراسان شمالی بر سه محور کشاورزی، گردشگری و صنعت استوار است، ۳۴ درصد جمعیت استان در بخش کشاورزی شاغل هستند وبیشترمردم اکنون ازراه کشاورزی نان می‌خورند.
مطابق آمارجهاد کشاورزی در خشکسالی‌های پیاپی این بخش با چالش کم آبی مواجه شده است و همین کاهش بارش‌ها موجب می‌شود با استفاده ازروش‌های نوین و جایگزین کردن روش‌های آبیاری تولیدو بهره وری را افزایش دهیم.
تبر خشکسالی بر ریشه کشت و کار
نسل به نسل همه کشاورز بوده‌اند، از همان زمانی که چاه‌ها پُر آب بود و تَر سالی، اینجا کشت و زرع به خوشی رقم می‌خورد.
اما خشکسالی ۲ دهه اخیر، باعث شده بیشتر دشت‌های خراسان شمالی از نظر منابع آبی بحرانی اعلام شوند.
رحمتی از کشاورزانی است که کشاورزی در تَر سالی خراسان شمالی را به خوبی به یاد دارد، او همیشه از چاه‌های پر آب و بارش برف زمستانی استان و کشاورزی مطلوب در آن زمان‌ها می‌گوید.
او می‌گوید: زمانی در خراسان شمالی آنقدر برف می‌بارید که هیچ کشاورزی دغدغه سال بعد را نداشت، اما در یک دهه اخیر همیشه کشاورزان چشم‌شان به آسمان است، چراکه با وجود آب کم نمی‌تواند زمین‌ها را به صورت غرقابی سیراب و محصول برداشت کند.
رمضانی یکی دیگر از کشاورزان منطقه می‌گوید: با طلوع خورشید، در زمین بیل می‌زنم، اما بخاطر بی آبی، از ۱۰هکتار، امسال فقط برای امرار معاشم یک هکتار را کشت کرده ام.
چاه خشکسالی
خشکسالی اخیر درخراسان شمالی باعث شده است بیشتر منابع و سفره‌های زیرزمینی در استان دچار اُفت شود و بارش‌ها نیز کاهش چشمگیری داشته باشد.
مهدی کمالی معاون توسعه و پیش‌بینی هواشناسی خراسان شمالی گفت: استان با کمبود ۵۰ درصدی بارش‌ها نسبت به دوره مشابه میانگین بلندمدت سال خشکی را پشت سر می‌گذارد.
خراسان شمالی در سال آبی گذشته (۱۴۰۱-۱۴۰۲) دهمین سال متوالی خشکسالی خود را پشت سر گذاشت.


کشاورزی یکی از شغل‌های مهم در خراسان شمالی است چرا که این شغل نسل به نسل در بین خانواده‌ها جریان داشته است، هر چند کوچک شدن اراضی کشاورزی برای کشاورزان نیز مشکل ایجاد کرده است.
در بین کشاورزان شیروانی به جوانی با تحصیلات دانشگاهی در این رشته برخورد کردم که با تغییر شرایط آب و هوایی، از کشت گیاهان پر آب طلب به سمت کشت گیاهان کم آب طلبی پیش رفته بود که در سخترین شرایط، محصول فراوان می‌دهند.
فرید شیرغانی کشاورز جوان و تحصیل کرده که اکنون تجربیات ارزشمند پدر را با دانش نوین در هم آمیخته و اکنون توانسته کشاورزی نوین را در روستای حسین آباد به ارمغان بیاورد، از کاشت محصولات رنگارنگ گلخانه‌ای و کشت دانه‌های روغنی تا افزایش سطح کشت گندم با آبیاری نوین دستی بر آتش دارد.
او با اشاره به تجهیز ۱۲۱ هکتار زمین به آبیاری موضعی و تحت فشار، می‌گوید: در روش غرق آبی ۱۵ هزار متر مکعب آب مصرف می‌شود و در یک هکتار ۱۰ تُن محصول برداشت می‌کند ولی در روش آبیاری نوین و موضعی از ۴۰ هکتار، ۴۰ تُن گندم برداشت می‌شود که بهره وری اقتصادی کشاورز را افزایش می‌دهد.
به گفته شیرغانی در آبیاری تحت فشار به ازای هر لیتر یک هکتار کشت می‌شود و با ۴۵ لیتر آب می‌توان ۶۰ هکتار چغندر قند کشت کرد.
تغییر در الگوی آب و هوایی و کاهش بارندگی در استان
افزایش دما، تغییر در الگوی آب و هوایی، تغییر در نوع بارش از برف به باران و افزایش شدت بارش و کاهش مدت بارش باعث شده حجم عمده بارش‌ها در دشت‌ها که به صورت روان‌آب جاری می‌شود باعث بروز سیلاب‌های می‌شود، و تغذیه آبخوان دشت‌های را استان کاهش داده است.
وحید واسطه معاون حافظت و بهره برداری شرکت آب منطقه‌ای استان با بیان اینکه امسال علارغم بارش‌های خوب بهاره امسال فقط ۵۰ میلیون متر مکعب آب و ۱۰ درصد کمتر پارسال در مخازن سد‌ها آب وجود دارد، می‌گوید: این کاهش منابع آبی باعث می‌شود امسال فقط ۱۶ میلیون مترمکعب به بخش کشاورزی تحویل بدهیم یعنی ۹ میلیون متر مکعب کمتر از سال گذشته آب به بخش کشاورزی اختصاص می‌یابد. پ


راهکار مقابله با این چالش؟بهره وری منابع را افزایش دهیم
شیرغانی کشاورز نمونه و استاد دانشگاه خراسان شمالی می‌گوید: خشکسالی‌های اخیر، استفاده از سیستم‌های نوین آبیاری را به یک ضرورت تبدیل کرده و این تجهیزات، بهره وری آب را تا ۷۵ درصد هم افزایش می‌دهند.
شیرغانی در ادامه می‌گوید: امروزه کشاورزی به عنوان پایه اصلی امنیت غذایی از اهمیت بسیار بالایی در سراسر دنیا برخوردار است و در این شرایط خشکسالی از وظایف جهادکشاورزی این است که در مسیر افزایش بهره‌وری با هدف رشد تولید قدم بردارد و در این راستا با استفاده از سامانه‌های نوین آبیاری، میزان مصرف آب را به حداقل برساند.
راهکار برون رفت از تنش آبی چیست؟ آبیاری نوین و کشاورزی پایدار
آقای شیرغانی کشاورز ۷۷ ساله اهل حسین آباد شیروان با بیان اینکه به دلیل وجود همین خشکسالی اخیر و کاهش منابع آبی، بهترین راهکار استفاده از آبیاری نوین است از تجربه ۵۰ ساله خود در زمان فعالیش در حوزه کشاورزی می‌گوید.
او می‌گوید: از ۲۰ سالگی تا الان کشاورزی کرده و سال ۵۷ با سرمایه اندکی که داشته فناوری آبیاری نوین را در زمین‌های خود به راه انداخته چرا که هم کاهش مصرف آب را به همراه دارد و هم باعث افزایش عملکرد سطح زیر کشت و برداشت می‌شود.
شیرغانی می‌گوید: قبلا که آبیاری سنتی وغرق آبی بود با آب زیادی سطح کمی کشت می‌شد، اما برداشت خوب و تناژبالا بود، اما در عوض به دلیل مسطح نبودن زمین هدر رفت آب در کشت سنتی بالا بود.

وضعیت آبیاری نوین در خراسان شمالی
از مجموع اراضی خراسان شمالی ۲۵۷ هزار هکتار زیرکشت رفته است، این را مدیر آب و خاک خراسان شمالی عنوان کرده و با اشاره به کمبود شدید منابع آب و کاهش بارندگی می‌گوید: هم‌اکنون ارتقای بهره‌وری منابع آبی در دستور کار قرار گرفته و در این راستا، توسعه و اجرای سیستم‌های نوین آبیاری در استان مورد توجه است.
سامان محمدی می‌افزاید: در راستای افزایش بهره‌وری آب و خاک از ۹۰ هزار هکتار مستعد در استان تا کنون ۴۰ هزار هکتار زیر پوشش انواع آبیاری نوین قرار گرفته و پتانسیل ۱۰۰ هزار هکتار اجرای سیستم آبیاری نوین نیز وجود دارد.
وی به راندمان آبیاری نوین اشاره کرد ه و می‌گوید: هرچه میزان سوددهی بالا باشد سود کشاورز بالا می‌رود و امنیت غذایی تامین می‌شود.
توسعه کشاورزی پایدار با سامانه‌های نوین آبیاری
سامانه‌های آبیاری نوین راهکاری برای گذار از دوران خشکسالی یا حتی افزایش بهره‌وری در سطح زیر کشت در همان سال‌های تَر است که این راهکار باعث می‌شود از هدر رفت آب جلوگیری شود و ضریب تولید نیز در سطح مزارع و باغات افزایش یابد.
به گفته کارشناسان دانشگاهی، بهره‌گیری از فناوری‌های نوین آبیاری راهکاری است که در خدمت کشاورزان برای مدیریت خطر پذیری تولید از طریق ذخیره و تخصیص بهینه منابع قرار دارد.
برخی از پژوهش‌های علمی و دانشگاهی حکایت از آن دارد که به طور طبیعی از کل مقدار آبی که با هدف آبیاری مزارع، از منبع برداشت می‌شود، قسمتی از آب در مسیر کانال‌های انتقال، توزیع آب و در داخل مزرعه به صورت نفوذ عمقی و روان‌آب از دسترس گیاه خارج شده، بخشی از آب در اختیار گیاه قرار می‌گیرد.
زمین‌های خرد مانعی برای اجرای آبیاری نوین
یکپارچه سازی اراضی یکی از راه‌هایی است که می‌تواند به اجرای آبیاری نوین کمک کند.
محمد عفتی کارشناس جهاد کشاورزی می‌گوید: با توسعه زیر ساخت‌ها از جمله تجمیع اراضی خرد، خاک ورزی و استفاده از گونه‌های متناسب با اقلیم منطقه می‌توان هزینه‌های اولیه آبیاری نوین را کاهش و تولید را افزایش داد.
به گفته وی، این‌طرح‌ها در حوزه افزایش مشارکت سرمایه‌گذاران در توسعه زیرساخت‌های بخش کشاورزی و اجرای طرح جامع آب در استان، طرح‌های تامین و انتقال آب و تخصیص اعتبار لازم قابل اجرا است.
عفتی می‌گوید: گسترش سامانه نوین آبیاری و آبیاری هوشمند در حوزه کشاورزی یکی از روش‌های مهم در شرایط کم‌آبی و سازگاری با این شرایط است که از برنامه‌ها و اولویت‌های اصلی سازمان جهاد کشاورزی استان است.
اما مدیر جهاد کشاوزری شهرستان شیروان علاوه بر آبیاری، استفاده از ادوات مدرن کشاورزی نوین را مورد توجه قرار داده و می‌گوید: گر چه استفاده از روش‌های نوین آبیاری باید مورد توجه جدی قرار بگیرد، اما برای جهش تولید و افزایش بهره وری در بخش کشاورزی بالا بردن ضریب مکانیزاسیون و استفاده از تجهیزات جدیددر بهره وری و افزایش تولید بسیار حائز اهمیت است.
رضا قلی زاده از طرفی خرده مالکی را موانعی برای اجرای آبیاری نوین دانسته و به کشاورزان توصیه میکند برای صرفه اقتصادی و کاهش هزینه‌های آبیاری نوین اراضی خرد را تجمیع کنند.
وی همچنین رعایت الگوی کشت مناسب، اجرای طرح جهش تولید در دیمزار‌ها و کشت دانه‌های روغنی برای استفاده حداکثری در سال آیش زمین را از جمله راهکار‌های مناسب برای افزایش تولید عنوان کرد.
دولت با اشراف به این موضوعات بسته حمایتی را در نظر گرفته تا این موانع را به سرعت رفع شود.
به گفته عفتی کارشناس سیستم آبیاری نوین در استان طبق دستور عمل وزارت جهاد کشاورزی ۸۵ میلیون تومان برای اجرای طرح جدید آبیاری زیر سطحی، ۵۰ میلیون برای روش بارانی، ۵۴ میلیون ماشینی کردن، ۲۵ میلیون تومان آبیاری کم فشار و ۷۳ میلیون تومان برای آبیاری موضعی کمک بلا عوض به کشاورزان پرداخت می‌شود.
عقب بودن خراسان شمالی از میانگین کشوری در استفاده از سیستم‌های آبیاری، موجب شد رئیس جمهور در سفر به خراسان شمالی اعتبارات ویژه‌ای اختصاص بدهد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان در این باره می‌گوید: از محل سفر رئیس جمهور به استان ۳۵۰ میلیارد تومان برای اجرای آبیاری نوین مصوب شد که تا کنون ۵۸ میلیارد تومان اختصاص یافته است با این اعتبار هزار هکتار برای ۲۵۰ کشاورز آبیاری نوین را اجرا خواهند کرد.

 


۴۴ درصد اراضی کشاورزی زیر پوشش آبیاری نوین
محمد محمد زاده با اشاره به ضرورت استفاده از روش‌های نوین آبیاری می‌افزاید: علاوه بر ۴۰ هزار هکتار تجهیز شده اکنون دو هزار هکتار از زمین‌های آبی در دست اجرا است و ۳ هزار هکتار مطالعه شده و برای اجرا آماده است.
هرچند کشاورزان بر این بسته‌های حمایتی ایراد‌هایی وارد می‌دانند، اما از هر نوع کمک در این بخش استقبال می‌کنند.
کلام آخر: با استفاده از روش‌های نوین آبیاری و استفاده بهینه ازآب تنها در خراسان شمالی می‌توان سالانه چهار میلیون مترمکعب در مصرف آب صرفه جویی کرد که باعث رشد ۴۶ درصدی تولیدات کشاورزی در زمینه‌های مختلف شد.
هم‌اکنون سهم بخش کشاورزی خراسان شمالی ۱.۱ درصد از تولید ناخالص بخش کشاورزی کشور است و مهم‌ترین بخش تولیدی استان کشاورزی است، به طوریکه ۳۶.۴ درصد شاغلان استان در بخش کشاورزی مشغول به فعالیت هستند و بخش بیشتری از تولید خراسان شمالی به بخش کشاورزی وابسته است.
اگر می‌خواهیم دراین بخش که پایه اصلی امنیت غذایی کشور محسوب می‌شود، مشارکت کشاورزان را به همراه داشته باشیم باید حمایت‌های بیش از پیش از این قشر داشته باشیم تا بتوانیم گامی هرچند کوچک برای تحقق شعارسال برداریم.

نویسنده و دبیر خبر: سکینه خرمی

دیگر خبرها

  • هشدار دادستان بجنورد در خصوص تکمیل پل ورودی کنارگذر شمالی
  • جایابی بیمارستان مادر و کودک خراسان شمالی اشتباه است
  • چالشی به نام بلاتکلیفی جاده سلامت در بجنورد
  • رشد ۱۶ درصدی اهدای خون در خراسان شمالی
  • آغاز ۵ پرواز فوق العاده فرودگاه بجنورد
  • نوزدهمین جشنواره هنر‌های نمایشی آغاز شد
  • تصاویری از نوه و نتیجه امام خمینی در مراسم عزاداری فوت عروس ارشد امام (ره)
  • بجنورد میزبان جشنواره ملی نوا‌های رضوی
  • آبیاری نوین ؛ گامی به سوی جهش تولید
  • آغاز ۵ پرواز فوق العاده فرودگاه بجنورد از امروز