Web Analytics Made Easy - Statcounter

مسعود نجابتی گفت: نگاه ما به پوستر فقط به عنوان تابلوی زیبایی که یک هنرمند در خلوت خود خلق کرده نیست؛ بلکه ما به پوستر به عنوان یک رسانه می‌نگریم.

به گزارش خبرنگار فرهنگیباشگاه خبرنگاران پویا، نشست خبری ششمین سوگواره‌های عاشوراییِ عکس و پوستر هیئت و سومین فرخوان گرافیک محیطی هیئت با حضور مسعود نجابتی دبیر علمی و عضو هیئت داوران سوگواره پوستر، سیدعباس میرهاشمی دبیر علمی و عضو هیئت داوران سوگواره عکس، سیدمهدی حسینی عضو هیئت داوران فراخوان گرافیک محیطی و رحیم آبفروش جانشین دبیر جامعه ایمانی مشعر در بنیاد فرهنگی روایت فتح برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این نشست مسعود نجابتی دبیر علمی و عضو هیئت داوران بخش پوستر سوگواره عاشورایی گفت: اتفاق مهم و بی‌سابقه ای که در این سوگواره رخ داد این بود که نگاه ما به پوستر فقط به عنوان تابلوی زیبایی که یک هنرمند در خلوت خود خلق کرده نیست؛ بلکه ما به پوستر به عنوان یک رسانه می‌نگریم. انتظار ما این نیستکه شخص فقط با اتکاء به توانایی‌های خودش به خلق اثر بپردازد. در طراحی پوسترها جنبه اطلاع‌رسانی آنها بسیار مهم است.

وی با اشاره به نحوه تجزیه و تحلیل پوسترها گفت: ما پوستر را در چهار بخش نوشتار، تصویر، رنگ و ترکیب‌بندی تقسیم‌بندی می‌کنیم و در ورک‌شاپی که ماه گذشته برگزار کردیم نیز برمبنای همین چهار بخش به آموزش مفاهیم پرداختیم و در بخش قضاوت سوگواره نیز با توجه به این‌ها به داوری آثار می‌پردازیم. هم‌چنین پوسترها با توجه به معیارهایی همچون ایده، زیبایی‌شناسی، نوشتار، ایمیج و لی‌اوت بررسی می‌شود.در دوره‌های قبل، آثاری برای ما ارسال می‌شد که در یکی از این بخش‌ها قوی و در سایر بخش‌ها ضعیف بود و به همین خاطر به چنین اثری توجه نمی‌شد؛ اما در این دوره با این چهار معیار سعی داریم که این نقص را رفع کنیم. من در هیچ جشنواره و برنامه دیگری چنین قضاوت جامعی را ندیده‌ام. این شکل تجزیه و تحلیل در داوری، مهم‌ترین اتفاقِ ششمین سوگواره عاشورایی است و در سایر قسمت‌ها به همان شکل سال‌های گذشته عمل می‌کنیم.

در ادامه سیدمهدی حسینی عضو هیئت داوران سومین فراخوان گرافیک محیطی هیئت گفت: در جامعه امروز متاسفانه کمتر به فضای گرافیک محیطی و جاذبه‌های بصری پرداخته می‌شود؛ تجددگرایی، روزمرگیو گرایش به ارزانی موجب شده است که در هیئت‌ها کمتر به کارهای شاخص در دکورسازی پرداخته شود. در گذشته کتیبه‌های بسیار زیبایی از اشعار محتشم کاشانی در هیئات وجود داشت اما متاسفانه امروز به این مسائل توجه چندانی نمی‌شود.

وی ادامه داد: در این فراخوان سه بخش را مدنظر گرفته‌ایم؛ بخش المان‌های شهری، بخش کتیبه و بخش دکور هیئت. تفاوت امسال با سال‌های گذشته در این است که در ادوار پیشین شرکت‌کنندگان علاوه بر ارائه ایده به ساخت ماکت هم می‌پرداختند؛ اما امسال فقط ارائه ایده را در نظر داریم واگر ایده‌ها کارهای مورد قبولی باشند برای اجرا از آنها حمایت خواهیم کرد.

در ادامه رحیم آبفروش جانشین دبیر جامعه ایمانی مشعر گفت: وقتی که عنوان بین‌المللی به یک برنامه اضافه شود؛ بار جدی به کار افزوده می‌شود و باعث چند برابر شدن هزینه‌ها نیز خواهد شد. در موارد زیادی شاهد بودیم که جشنواره‌ها و مراسم عنوان بین المللی را یدک‌ می‌کشنداماهیچ استقبالی از کشورهای خارجی نشده و فقط تعداد محدودی آثار خارجی برایشان ارسال شده است؛ ما تا به حال برای فراخوان سوگوارهاعلام فراخوان بین‌المللی نکرده‌ایم اما در بخش عکس آثار بسیار خوبی از کشورهای هند، آمریکا، فرانسه و اتریش برای ما ارسال شده است و در بخش پوستر از دانشجویان ایتالیا و هیئت‌های هندوستان آثار ارسالی داشته‌ایم.

وی ادامه داد: ما تلاش می‌کنیم هویت هیئت در قالب پوستر و عکس منتشر شود. تا کنون در هیچ سوگواره‌ای به طور ویژه به هیئت پرداخته نشده است؛ حاصل زحمات سایر سوگواره‌ها باعث شد که ما بتوانیم به شکل ویژه به مقوله هیئت بپردازیم.

آبفروش درباره فعالیت‌های جامعه ایمانی مشعر گفت: فعالیت‌های عاشورایی ما فقط محدود به ایام محرم نیست؛ بلکه در تمامی ایام سال در این زمینه فعال هستیم.

وی تصریح کرد: اگر سوگواره از بیرون بررسی و نقد شود و مورد قضاوت قرار بگیرد بهتر است و به قول شاعر: «خوشتر آن باشد که سر دلبران/ گفته آید در حدیث دیگران». در گفتار مردم به کار بی‌نظم «هیئتی» گفته می‌شود؛ در حالی که کاری که برای اباعبدالله انجام می‌شود در اوج نظم است و ما می‌خواهیم با هنرمندیِ تمام چنین تصویر درستیرا از هیئت به جامعه ارائه دهیم.

جانشین دبیر جامعه ایمانی مشعر گفت: ما پس از پایان سوگواره، آثارِ چاپ‌شده در کتاب را در قالب نمایشگاه از شهری به شهر دیگر می‌بریم و تا محرم سال آینده در هیئات، نگارخانه‌ها و گالری‌های شهرستان‌ها به معرض نمایش عموم می‌گذاریم.

انتهای پیام/

R1489/P1356/S4,37,40/CT11

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۵۶۰۶۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عمران وآبادانی روستاهای استان در قالب طرح هادی

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز کردستان به گفته بهمنی ۷۱ هزار مترمربع آسفالت و بهسازی معابر و ۱۷ هزار متر مربع سنگفرش، دیوارچینی و پله گذاری در قالب طرح هادی با اعتباری بیش از ۳۵۰ میلیارد ریال در روستا‌های بخش مرکزی سروآباد انجام شده است.

وی افزود: ۴۷۳ واحد مسکن مددجویی در سطح روستا‌های شهرستان سروآباد احداث شده است.

رئیس بنیاد مسکن سروآباد اظهار داشت: در سال جاری تسهیلات ساخت مسکن محرومین ۳۵۰ میلیون تومان با بازپرداخت ۲۰ ساله و کارمزد ۵ ساله پرداخت می‌شود.

دیگر خبرها

  • نام خلیج فارس همیشه ماندگار است
  • چرا پخش سریال حشاشین پس از انتشار ممنوع شد؟/ ممیزی سریال‌های خارجی پسینی است
  • «تاریخ تحلیلی پوستر انقلاب» بر اساس کتاب شهید آوینی بررسی شد
  • انتشار سریال «حشاشین» در پلتفرم‌ها ممنوع است
  • امسال ۱۲۵ هزار تن کیوی و مرکبات از مبدأ مازندران صادر شد
  • پوستر/ آزادی؛ نام بُتی در غرب!
  • سینما اسیر سندرم فتوشاپ
  • ببینید | پوستر متحرک سروده‌ رهبر انقلاب در آستانه حمله سپاه به اسرائیل
  • عمران وآبادانی روستاهای استان در قالب طرح هادی
  • آغاز پیش تولید «پایتخت۷» / تصویربرداری قصه‌های خانواده معمولی از مرداد