Web Analytics Made Easy - Statcounter

جانشین دبیر جامعه ایمانی مشعر که متولی برگزاری سوگواره‌های عاشورایی عکس و پوستر هیأت است، از چاپ ۹ جلد کتاب منتخب آثار خبر داد و گفت: این تصاویر در سایت نگارخانه هیأت هم قرار دارد که حدود ۳۰ هزار عکس، طرح و پوستر را شامل می‌شود.

به گزارش خبرنگار شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ نشست خبری ششمین سوگواره‌های عاشورایی عکس و پوستر هیأت و سومین فراخوان گرافیک محیطی هیأت پیش از ظهر امروز با حضور مسعود نجابتی دبیر علمی و عضو هیأت داوران سوگواره پوستر، سیدعباس میرهاشمی دبیر علمی و عضو هیأت داوران سوگواره عکس، سیدمهدی حسینی عضو هیأت داوران فراخوان گرافیک محیطی و رحیم آبفروش جانشین دبیر جامعه ایمانی مشعر در بنیاد فرهنگی روایت فتح برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در ابتدای این نشست، آبفروش با اشاره به پیشینه سوگواره‌های عاشورایی عکس و پوستر هیأت گفت: هیأت فقط مراسم روضه و اشک و سینه‌زنی نیست، ما در جامعه ایمانی مشعر، هیأت را یک نهاد اجتماعی می‌بینیم که یک بستر خوب برای تربیت نیروهای فرهنگی تراز انقلاب اسلامی است.

این مقام مسئول خاطرنشان کرد: هویت هنری جامعه نیاز به ثبت دارد، کما اینکه نمی‌دانیم شکل و آداب عزاداری در هیأت‌های دهه 40 و 50 چگونه بوده است. اما اکنون 9 جلد کتاب از عکس و پوسترهای هیأت در سال‌های اخیر چاپ شده و برای تاریخ ثبت شده است.

آبفروش ادامه داد: سایت نگارخانه هیأت هم حدود 30 هزار عکس، طرح و پوستر را شامل می‌شود و با 300 تگ و برچسب تخصصی (مجموعاً 65 هزار تگ) اکنون به همت مجموعه ایرانی شعر قابل دسترس است.

وی با بیان اینکهدبیر برگزاری سوگواره‌ها، حجت‌الاسلام علی‌اصغر دشمیر است، افزود: امسال فراخوان گرافیک محیطی به سوگواره‌های عکس و پوستر ملحق شد. تا کنون برای بین‌المللی شدن سوگواره تلاشی نکردیم اما در سال‌های قبل عکس‌هایی از آمریکا، فرانسه، اتریش، هند داشتیم یا در بخش پوستر از هند و ایتالیا اثر دریافت کردیم.

آبفروش درباره موضع سوگواره نسبت به عزاداری‌های انحرافی و هیأت‌های مروج تشیع لندنی گفت: اعتقاد و باور ما این است که اگر بخواهیم موفق باشیم باید کار ایجابی انجام دهیم و خود را در مشغولیت موضوعات سلبی درگیر نکنیم. اگر بتوانیم چهره هیأت را درست به جامعه نشان دهیم، خود به خود حرکت‌های انحرافی مضمحل خواهد شد.

جانشین دبیر جامعه ایمانی مشعر ادامه داد: هر استانی که امکان ارائه آثار را در فضای مردمی نمایشگاهی ـ و نه صرفاً گالری‌ها ـ داشته باشد، ما آمادگی همکاری و برگزاری نمایشگاه را داریم. امیدواریم همزمان با دهه پنجم ایام عزا، آثار منتخب را در استان‌های قم، تهران و اصفهان به نمایش بگذاریم.

* حذف بخش عکس راهپیمایی اربعین برای پرهیز از موازی‌کاری

سید عباس میرهاشمی شهرکی در ادامه این نشست گفت: قطعاً این سوگواره دارای بن‌مایه قوی هنری بوده است که توانسته حیات خود را تا دور ششم ادامه دهد. متاسفانه در چنین برنامه‌هایی فقط به ظاهر ماجرا توجه می‌کنند اما ویژگی این سوگواره توجه عمقی به مقوله هیئت است.

وی با بیان این که مطالبه ما از جامعه رسانه کشور این است کهدر زمان برگزاری با پوشش خبری و نقد و بررسی برنامه‌های ما به مانایی این سوگواره کمک کنند؛گفت: مطالبه ما از هنرمندان این است که اگر می‌خواهند به طور جدی وارد این عرصه شوند؛ ابتدا در این زمینه تجربه و مطالعه داشته باشند. وقتی موضوع عاشورا و هیئت مطرح می‌شود این طور به نظر می‌رسد که این فعالیت فقط باید در دو روز تاسوعا و عاشورا انجام شود؛ اما حقیقت امر این است که بسیاری از مسائل جامعه ما برگرفته از مکتب حسینی است و لحظه‌لحظه آن در سال قابل نمایش است.

میرهاشمی با اشاره به ضرورت همراهی هیئتها با این حرکت گفت: همراهی هیئات با هنرمندان موجب می‌شود که آنها بتوانند به نحو احسن به نقش‌آفرینی بپردازند و هم‌چنین موانع موجود در این راه نیز باید برداشته شود تا فضا برای انتقال تفکر درست آماده شود. باید قدردان چنین برنامه‌هایی بود و به آنها توجه کرد.

وی تصریح کرد: ما در بخش عکس متفکرانه و پژوهشگرانه‌‌ پیشمی‌رویم تا بتوانیم نافذ و موثر باشیم. سوگواره در تلاش است که برداشت صحیح و موثری را از هیئت داشته باشد؛ نسبت به سوگواره‌های سال‌های گذشته دارای تفاوت باشد؛ رو به پیشرفت باشد؛ بخش‌های زائد‌را حذف کند و بخش‌های مورد نیاز را اضافه کند. فعالیت ما یک کار پژوهشی ومبتنی بر نگاه است نه لحظه.

میرهاشمی با اشاره به تفاوت های سوگواره امسال نسبت به سال‌های گذشته گفت: در سوگواره امسال عکس‌های ارسالی حتماً باید همراه بیانیه باشند و عکس‌های فاقد بیانیه پذیرفته نیست؛ این حرکت نشان‌دهنده نزدیک‌شدن سوگواره به استانداردهای بین‌المللی است. ما امسال با حذف بخش راهپیمایی اربعین که در سوگواره‌های دیگر به آن پرداخته می‌شود؛ بخش هیئت کودک که‌ مغفول ماندهبود را اضافه کردیم و امکانات بخش راهپیمایی اربعین را به آن بخش اختصاصدادیم. هم‌چنین بخش عکس‌های قدیمی را اضافه کردیم تا با جمع‌آوری این عکس‌ها یک سیر جامع از برنامه‌ها و تحولات هیئت‌ها از قدیم تا کنون داشته باشیم و بتوانیم مجموعه عکس‌های سوگواره را نیز تکمیل کنیم.

وی درباره بخش‌های مختلف سوگواره عکس گفت: دو بخش اصلی داریم که بخش تک‌عکس و بخش‌ مجموعه‌عکس هستند. یک بخش جنبی با عنوان هیئات کودکان داریم و یک بخش ویژه به نام عکس‌های قدیمی. ما در قضاوت آثار ابتدا نکات فنی را در نظر می‌گیریم و سپس نکات محتوایی با توجه به چارچوب و شیوه‌ای که برگزارکننده اعلام کرده مورد توجه قرار دادهمی‌شود.

* «پوستر» حکم رسانه را دارد

در ادامه مسعود نجابتی درباره بخش پوستر گفت: دیگرنگاهمان به پوستر یک تابلوی صرفاً زیبا نیست، بلکه نگاه به پوستر به عنوان رسانه، تفاوت این سوگواره با دیگر سوگواره ها و جشنواره ها است.

وی افزود: نگاه آموزشی هم داریم و ماه گذشته اولین کارگاه طراحی پوستر با تأکید بر تایپوگرافی برگزار شد.

دبیر سوگواره پوستر گفت:‌ پوسترها را از لحاظ ایده، نوشتار و همه عناصری که پوستر را تشکیل می دهند جداگانه مورد قضاوت قرار می دهیم به همین دلیل شرکت‌کنندگان برای رفع نقص‌ها، فضای طراحی تیمی و گروهی را هم تجربه کنند.

نجابتی درباره موضع سوگواره نسبت به عزاداری‌های انحرافی و هیأت‌های مروج تشیع لندنی گفت: در داوری آثار، خط قرمزها (از جمله خرافات، شمایل و ...) را لحاظ کردیم.

* ایده کافیست، ماکت نیاز نیست

سید مهدی حسینی عضو هیأت داوران فراخوان گرافیک مذهبی درباره پیشینه فراخوان اظهار داشت: در فضای تجددگرایی امروز و حرکت به سمت ارزانی، کمتر به گرافیک محیطی و دکور هیأ‌ت‌ها پرداخته می‌شود.

مدیر کانون هنر شیعی (shiaarts) افزود: از سه سال پیش دو بخش کتیبه و دکور هیأت به سوگواره اضافه شد و بعدتر المان‌های شهری هم به این دو افزوده شد.

وی خاطرنشان کرد: سال‌های گذشته شرکت‌کنندگان علاوه بر ایده، ماکت کار را هم می‌ساختند اما امسال فقط ایده‌ کارهای حجمی داوری می‌شود و اگر کاری پذیرفته شده، برای تولید و پیاده‌سازی آن حمایت‌های لازم صورت خواهد گرفت.

بر اساس این گزارش، مهلت شرکت در ششمین سوگواره‌های عاشورایی عکس و پوستر هیأت و سومین فراخوان گرافیک محیطی هیأت ۲۶ آبان‌ سالروز رحلت رسول‌اعظم(ص) است. علاقه‌مندان برای کسب اطلاعات بیشتر به وبگاه www.1542.org مراجعه کنند.

انتهای پیام/ط

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۵۶۰۳۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«تاریخ تحلیلی پوستر انقلاب» بر اساس کتاب شهید آوینی بررسی شد

به گزارش خبرنگار مهر، دوره تخصصی «تاریخ تحلیلی پوستر انقلاب» که به بررسی ۴۰۰ پوستر تاریخ گرافیک ایران در نیم قرن گذشته اختصاص داشت، عصر روز گذشته هشتم اردیبهشت ماه در مشهد به پایان رسید.

سیدمحمدرضا میری هنرمند طراح گرفیک که مدیریت این دوره را برعهده داشت، درباره این دوره به خبرنگار مهر گفت: در سال گذشته و طی چند دوره، به خوانش و شرح کتاب «انفطار صورت» شامل مقالات شهید سید مرتضی آوینی پیرامون گرافیک انقلاب پرداختیم و از این رهگذر، به تاریخچه گرافیک ایران پیش و پس از انقلاب، ادوار مختلف و فراز و فرودهای آن نگاهی مختصر انداختیم.

وی افزود: اما امسال در فرصتی فراخ‌تر و در دوره‌ای با عنوان «تاریخ تحلیلی پوستر انقلاب» قصد کردیم تا ۴۰۰ پوستر تاریخ گرافیک ایران را طی ۴ جلسه و در چهار دوره «پیش از انقلاب اسلامی»، «مبارزات و پیروزی انقلاب و دفاع مقدس»، «دو دهه پس از جنگ» و بالاخره دوره «پس از فتنه ۸۸ تا به امروز» با دقت ببینیم.

وی بیان کرد: در این دوره از حیث رویکرد محتوایی، نمادشناسی، خاستگاه و تاثیرات اجتماعی، تکنیک های اجرایی و … آثار را مورد بررسی قرار دادیم. همچنین، برای شرکت‌کنندگانی که مایل بودند، تمرین‌ها و پروژه‌های عملی پیشنهاد کردیم و در جلسه‌ای جداگانه به ارایه و نقد آنها پرداختیم.

میری در پایان اظهار کرد: این دوره از جلسات برای دانشجویان گرافیک و تصویرسازی، علاقه‌مندان به مباحث گرافیک انقلاب، طراحان جوان گرافیک و پژوهشگران و علاقه‌مندان به تاریخ انقلاب و هنر انقلاب کاربردی بود و استقبال خوبی نیز شد.

کد خبر 6090052

دیگر خبرها

  • «تاریخ تحلیلی پوستر انقلاب» بر اساس کتاب شهید آوینی بررسی شد
  • همکاری سازمان عقیدتی سیاسی ارتش و اداره کل هنرهای نمایشی برای تولید آثار نمایشی
  • جدیدترین شماره مجله «خیمه» منتشر شد
  • پوستر/ آزادی؛ نام بُتی در غرب!
  • حضور گروه صنعتی ایران‌خودرو در ششمین نمایشگاه ایران اکسپو
  • نمایش اثر منتخب شانزدهمین جشنواره هنر‌های تجسمی فجر در دوسالانه هنر ونیز ۲۰۲۴
  • نگارخانۀ صفوی میزبان پوسترهای روسی
  • ببینید | پوستر متحرک سروده‌ رهبر انقلاب در آستانه حمله سپاه به اسرائیل
  • گروه های جشنواره هنرهای نمایشی مازندران معرفی شدند
  • نقش کارگران در تحقق شعار سال انکار ناپذیر است